Belgacom
Kinepolis
ING
facebook

Nieuws desk

World Soundtrack Lifetime Achievement Award voor Pino Donaggio
26/04/2012

World Soundtrack Lifetime Achievement Award voor Pino Donaggio

Bron: Filmfestival

Naast eregast James Newton Howard, komt ook wereldberoemd Italiaans componist, Pino Donaggio, dit jaar naar Gent voor de 12e World Soundtrack Awards & concert. Hij krijgt die avond een Lifetime Achievement Award voor zijn uitzonderlijke carrière in de filmmuziek. Een selectie daaruit zal live worden gebracht door het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé.


Giuseppe “Pino” Donaggio groeide op in een familie van muzikanten en leerde al van jongs af aan viool te spelen. Hij schreef gedurende enkele jaren songs voor andere zangers, maar in 1959 ontdekte hij de ‘Rock and Roll’ en begon hij aan zijn carrière als zanger. Zo werd hij met zijn hit “Io Che Non Vivo” één van de bekendste Italiaanse zangers. Zijn plaat ging 80 miljoen keer over de toonbank en had zo’n succes dat Elvis Presley en Dustry Springfield hem coverden als ‘You Don’t Have to Say You Love Me’.

De laatste jaren kennen wij Donaggio vooral als componist van filmmuziek. Daarmee begon hij in 1973 voor de film Don’t Look Now van Nicholas Roeg. Die werd een enorm succes, maar Donaggio werd pas echt bekend als filmcomponist wanneer Brian De Palma hem vroeg de score te schrijven voor de film Carrie (1976). De Palma had oorspronkelijk voor deze opdracht Hitchcocks vaste componist Bernard Herman in gedachten, maar omdat die in december 1975 overleed, werd Donaggio als opvolger aangeduid. Het resultaat was fenomenaal, Donaggio’s filmmuziekcarrière was gelanceerd en de samenwerking met De Palma verzekerd. De hierop volgende jaren schreef Donaggio nog de muziek voor onder meer Dressed To Kill (1980), Blow Out (1981), Body Double (1984) en Raising Cain (1992).

Nu, 20 jaar later, werken Pino Donaggio en Brian De Palma opnieuw samen voor De Palma’s nieuwste film Passion, met in de hoofdrollen Rachel McAdams en Noomi Rapace. De film is een remake van Alain Corneau’s Franse erotische thriller Crime d’Amour uit 2010, met Kristin Scott Thomas en Ludivigne Sagnier.


De World Soundtrack Awards & concert vindt plaats op zaterdag 20 oktober 2012 om 20u in ‘t Kuipke Gent. Naast Pino Donaggio staat de muziek van James Newton Howard en Alex Heffes, WSA Discovery of the Year 2011, op het programma. Het concert wordt uitgevoerd door het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé en wordt zoals gebruikelijk begeleid door filmbeelden op groot scherm.


Tickets kosten 29, 39 en 49 € en zijn verkrijgbaar via deze link en vanaf woensdag 2 mei aan de balie in Uitbureau Gent (Veldstraat 82B - 9000 Gent), of telefonisch (09/233 77 88). Bij bestellingen via Uitbureau wordt een reservatiekost van 3 euro per ticket aangerekend.

Studenten kunnen dit jaar op vertoon van hun studentenkaart voor de uitzonderlijke prijs van € 19 ipv € 29 het concert bijwonen. Voor de kaarten van € 39 en € 49 bestaat geen kortingstarief.

12e World Soundtrack Awards & Concert
zaterdag 20 oktober om 20u in Kuipke Gent
uitvoering door Brussels Philharmonic olv Dirk Brossé
begeleid door filmfragmenten op het grote scherm 

 © 2014 Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent | powered by SHpartners